Erdoğan BM’de ‘Adil Bir Dünya Düzeni’ önermeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan beş günlük ABD ve BM gezisinde… Biz de geçen haftaki KUR’AN VE İLİM çalışmamızın yorum kısmında iki adet BM değerlendirmesi yaptık, Pazar gününden beri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan beş günlük ABD ve BM gezisinde… Biz de geçen haftaki KUR’AN VE İLİM çalışmamızın yorum kısmında iki adet BM değerlendirmesi yaptık, Pazar gününden beri çalışmalarımızın yayımlandığı sitemizde yayında… Başlıkları şöyle:

1) Erdoğan BM’e Öneri İle Gitmeli

2) Birleşmiş Milletler’e Öneri

Bize göre ‘Birleşmiş Milletler’ Sermaye tarafından kurulmuş, küçük küçük devletler söz sahibi yapılmış, sömürü sermayesi karşılıksız parası ile onları yanına almıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği beş büyükleri de, iktidarını onlarla paylaşıp birlikte sömürüye devam etmek üzere ayarlamıştır. BM birtakım iyi işler de üretmektedir ama Birleşmiş Milletler olmasa da Sermaye onları zaten kendisi için yapmaktadır.

Günümüzde işte bu çarpık dünya düzeni bozulmuştur. Sermaye ile devletlerin arası açılınca küçük devletler bağımsız hale gelmiş, Katar bile kafa tutmaya başlamıştır. Yani Sermaye bugün Birleşmiş Milletler’e hâkim olmadığı gibi ABD de hâkim değildir. Bunun iyi bir şey olduğu zannedilmemelidir, fitnelerin sebebidir. “Fitne katilden eşeddir” (Kur’an ayeti). Düzen savaşla ve kanla da olsa kurulabiliyorsa, düzensizlikten daima iyidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evet, ‘İSLAMİ NİZAM’ yani ADİL DÜZEN… 11 Şubat 2018 | 307 Okunma Kur'an ve ilim 950'inci seminerinden 04 Şubat 2018 | 215 Okunma Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler - 1 28 Ocak 2018 | 213 Okunma Kur’an ve ilim, şeriat düzeni, tarikat ve detaylar 21 Ocak 2018 | 177 Okunma Nuh Nebi’den kalma mı dediniz… Peki, ya siz! 14 Ocak 2018 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar