Bugünkü sömürgeci eğitim ve gelecekteki eğitim

Bugünkü eğitim Sermaye’nin ve bürokrasinin sömürüsüne dayanan bir eğitimdir. Herkes ya devlet görevlisi olmak ya da Sermaye’nin bir işletmesinde yer almak için okuyor; öğrenmek için değil, diploma...

Bugünkü eğitim Sermaye’nin ve bürokrasinin sömürüsüne dayanan bir eğitimdir. Herkes ya devlet görevlisi olmak ya da Sermaye’nin bir işletmesinde yer almak için okuyor; öğrenmek için değil, diploma alıp sömürenlerin yanında yer almak için çaba gösteriyor. Sermaye ve bürokrasi de bu durumdan memnun; diplomayı bilenlere değil de bilmeyenlere veriyor. Bilenleri devre dışı bırakıyor; onlar söz dinlemezler diyor.

Sermaye (Sömürü Sermayesi) bugün sömürü düzenini sürdürebilmek için tedrisatı da imtihanı da merkezi yapmaktadır. Devletlerin de işine geldiği için Sermaye’nin bu dayatmasını memnuniyetle uygulamaktadırlar. Tek tip, düşündürmeyen, şartlanmış bir eğitim sistemi insanları cahil bırakma sistemidir. Okullar bir şeyleri öğretmek için değil, başka şeyleri öğretmemek ve öğrenmemek için oluşturulmuş kurumlardır.

Okullarda okunanlarla hayatta olanların bir ilgisi yoktur. Beyni çalışan ama hiçbir şeyi bilmeyen kişiler yetiştirilmektedir. Sermaye’nin veya yönetimin sağladığı imkânlar nedeniyle sadece Sermaye’nin veya yönetimin/bürokrasinin verdiği işleri yapmakta, durmadan sadece onların bir parçası hâline gelinmektedir.

Bu durumu Sermaye’nin veya yönetimin düzeltmesi mümkün değildir. Böyle bir düzelme, Sermaye’nin iflası, bürokrasinin de etkisiz hale gelmesi demektir, bir tür intihardır. Allah düzeni intihar üzerine değil, avlanma üzerine kurmuştur. Sermaye ve bürokrasi bizi sömürmek isteyecek, biz de kendimizi savunacağız, böylece uygarlaşma olacaktır.

Yani… Yeni düzen (Adil Düzen) iktidarda olanların ve para patronlarının çabasıyla değil, bizzat halkın kendi çabasıyla gelecektir. Peygamberler hep bunu yaptılar, zayıfları yani halkı yanlarına aldılar ve sömürenleri böylece bertaraf ederek büyük uygarlıkları kurdular.

Evet… Bu sömürü düzeni böyle devam edemez. Sermaye’nin ve bürokrasinin bu sömürü düzeni sona erecektir. Kapitalizm, sosyalizm ve diğer ‘izm’ler mazide kalacaktır.

GELECEKTEKİ EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?

İnsanlık ocak, bucak, il, ülke ve İnsanlık olarak organize olacak, bunlardan her biri diğerinden 100 civarında kat kadar olacaktır. 10 yaşına kadar eğitim ocaklarda olacak. Yaşlılar çocuklara okuma yazma ve matematikte dört işlemi öğreteceklerdir.

İlköğrenim 15 yaşa kadar devam edecek, bucaklarda ‘bucak dili’ ile yani halkın ana dili ile eğitim olacak. Veliler öğrencilerin de görüşlerini alarak öğretmenlerini seçecek ve herkesin ilk öğretmeni bir kişi olacaktır. Öğretmenin maaşı bucak bütçesinden karşılanacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evet, ‘İSLAMİ NİZAM’ yani ADİL DÜZEN… 11 Şubat 2018 | 307 Okunma Kur'an ve ilim 950'inci seminerinden 04 Şubat 2018 | 215 Okunma Adil Düzen Denemelerine Dünyadan Örnekler - 1 28 Ocak 2018 | 213 Okunma Kur’an ve ilim, şeriat düzeni, tarikat ve detaylar 21 Ocak 2018 | 177 Okunma Nuh Nebi’den kalma mı dediniz… Peki, ya siz! 14 Ocak 2018 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar