Siyasetteki İdeolojik Kırılmalar

Halk arasında, partiler genelde ikiye ayrılmakta… Bazılarına ideolojik parti, bazılarına merkez, liberal parti denmektedir… Merkez, liberal parti söylemine, genellikle, solun merkez partileri, sosyal demokratlar da dâhil...

Halk arasında, partiler genelde ikiye ayrılmakta… Bazılarına ideolojik parti, bazılarına merkez, liberal parti denmektedir… Merkez, liberal parti söylemine, genellikle, solun merkez partileri, sosyal demokratlar da dâhil edilmektedir.

Halkın, ideolojik partilerden kastı, iddia sahiplerinin dava söylemlerinden kaynaklanmaktadır.

Davası olan partiler, ne yazık ki gün geçtikçe, günün buharlı havasında kaybolup gitmekteler.

İddia sahibi olmak fedakârlık ister, emek ister, mücadele ister… Sıradan yaşamanın ötesinde, adamlık ister… Bu yüzden, zamanla sınırlı partiler ara ara ülke gündeminde kendilerine yer edinmektedirler.

Onlara bakılırsa, onların da kendilerince davaları, hayalleri, sevdaları var.

Lakin bu sevdalar çoğu kez, günlük kâr ve zarar paydasına kurban edilmektedir… Sonrasında ise, ortada yağcılar-yiyiciler takımı kalmaktadır.

Dünyayı değiştirmek üzere yola çıkıp parti kuran nice insanın, olumsuz anlamda değişime kendinden başladığını görmenin bahtsızlığını yaşamaktayız.

Öylesine kısır bir döngü… Öylesine bir çukur içinde debelenmekte insanlar, kendilerini görmemenin karanlığında yitip gitmekteler.

Daha önceleri, Çin devrimini kendisine örnek alan bir partinin lideri, mevcut iktidar için, bize yaklaştılar, bizim söylemlerimizi hayata geçiriyorlar, bizim dediklerimizi yapıyorlar, deyince, acı acı gülümsedim…

Sahiden bu adamın dedikleri doğru muydu? Böylesi bir geçişgenlikte bir danışıklık, bir görüşme, bir diyalog söz konusu muydu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin devlete ihtiyaç var mı? 26 Aralık 2017 | 419 Okunma 28 Şubat Darbesi sanal mıydı? 23 Aralık 2017 | 308 Okunma Müslümanların ahvalinin beyanıdır 22 Aralık 2017 | 165 Okunma Sistemin dayanılmaz ağırlığı 19 Aralık 2017 | 132 Okunma Yeni bir dünyanın eşiğinde… 16 Aralık 2017 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar