Milli olmak yerli olmak…

Bugüne kadar, bu ülkede, yerli ve milli olmanın pek kıymeti bilinmedi. Uluslararası bağlantıların, uzaktan kumanda aletlerin, kimi ülkelerin parlatmaları olursa, size farklı bakan topluluklar olur.Bizim adam, bizim çocuk… Bizim...

Bugüne kadar, bu ülkede, yerli ve milli olmanın pek kıymeti bilinmedi. Uluslararası bağlantıların, uzaktan kumanda aletlerin, kimi ülkelerin parlatmaları olursa, size farklı bakan topluluklar olur.
Bizim adam, bizim çocuk… Bizim mahallenin delikanlısı… Şu bizim sokaktaki adam değil mi? Bizim köylü yahu... O bizim… Diye devam eden sıradanlaşmalar, önemsizleştirmeler, kendimize dönüşü zorlaştırmıştır.
Fiyakalı adamlar, yandan çarklılar, bu topraklara yabancı olanlar… Yabancıların Türkiye’deki temsilcileri gibi hareket edenler, hep öne çıkmış, Anadolu’nun has çocukları kenara itilmiştir.
Bu anlamda iki kişiden bahsedebiliriz… Rahmetli Erbakan hocam… Ve şehit Muhsin YAZICIOĞLU…

Millet, bu iki liderin de kıymetini pek bilemedi. Zira bu iki liderin de, arkaları, önleri… Sağları solları açık ve berraktı… Kirlilik gezinmiyordu adım attıkları alanda.
Kimseye dayanmamışlardı. Kimseden icazet almamışlardı. Güçlü ülkelerde ittifak kurmamışlardı.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin devlete ihtiyaç var mı? 26 Aralık 2017 | 421 Okunma 28 Şubat Darbesi sanal mıydı? 23 Aralık 2017 | 308 Okunma Müslümanların ahvalinin beyanıdır 22 Aralık 2017 | 165 Okunma Sistemin dayanılmaz ağırlığı 19 Aralık 2017 | 132 Okunma Yeni bir dünyanın eşiğinde… 16 Aralık 2017 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar