Amerika’nın kafasında ne var?

Şeffaf olmak… Açık olmak, hesap sormak, hesap vermek güzel şeydir… İslam’da bunun adı, ölmeden önce ölünüz ifadesidir. Yani, ölmeden önce hesap verebilmeyi, nefsimizi Allah huzuruna...

Şeffaf olmak… Açık olmak, hesap sormak, hesap vermek güzel şeydir… İslam’da bunun adı, ölmeden önce ölünüz ifadesidir. Yani, ölmeden önce hesap verebilmeyi, nefsimizi Allah huzuruna çıkarabilmeyi başarmaktır.

Amerika’daki tiyatroyu seyrediyoruz.

Bir Müslüman olarak, Amerika’daki tezgâhı kabullenmek mümkün değil… Elbet, böylesi bir sürecin sorumluları vardır. İşi bu hale getiren ne yazık ki iktidar olmuştur.

Ne idüğü belli olmayan biri, birçok insanı elinde oynatmıştır. Parayı göstermiş, adam bildiğimiz nice kalıplılar balıklama tuzağa düşmüşlerdir. Para ve istikbal tuzağına.

İktidar, bu iddiaları, hiçbir komplekse kapılmadan, iddia sahiplerinin kimliklerine de bakmadan, rahatlıkla içerde hukuku işletmeliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin devlete ihtiyaç var mı? 26 Aralık 2017 | 417 Okunma 28 Şubat Darbesi sanal mıydı? 23 Aralık 2017 | 305 Okunma Müslümanların ahvalinin beyanıdır 22 Aralık 2017 | 161 Okunma Sistemin dayanılmaz ağırlığı 19 Aralık 2017 | 131 Okunma Yeni bir dünyanın eşiğinde… 16 Aralık 2017 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar