Adalet toplumları ayakta tutar

Toplumda iddia sahibiyseniz, istikbale dönük hayalleriniz varsa… Hele bir de siyaset yapıyorsanız, farklı taleplerle ve değişik simalarla karşılaşmanız doğaldır.Lakin bu karşılaşmalarda öylesine...

Toplumda iddia sahibiyseniz, istikbale dönük hayalleriniz varsa… Hele bir de siyaset yapıyorsanız, farklı taleplerle ve değişik simalarla karşılaşmanız doğaldır.
Lakin bu karşılaşmalarda öylesine ilginç hikâyeler, vakalar var ki, insan, bu da mı olur, diye çarpılmaktan kendini alamıyor.

Haksızlık karşısında susmak, erdemlilik sayılmaya başlandı. Neyine lazım, bu tür iklimlerde öne çıkmamak, ses vermemek gerekir… Akıllı olan, diyen diyene.
Hâlbuki biz müslümanlar, sadece ve sadece Allah’a hesap vereceğimizi… Yaranmamız gereken makamın Allah katı olduğunu… Onun rızasına talip olduğumuzu bilerek adım atmamız gerekmez mi?
Hesap hesap… Artılar eksiler... Ne olur ne olmaz kaygısıyla hareket edemeyiz. Hele birbirimize hayrı tavsiye edip, kötülükten, yanlışlıktan nehyetmemiz bir vecibedir.
Gittikçe kararan bir gökyüzünden bahsediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin devlete ihtiyaç var mı? 26 Aralık 2017 | 419 Okunma 28 Şubat Darbesi sanal mıydı? 23 Aralık 2017 | 308 Okunma Müslümanların ahvalinin beyanıdır 22 Aralık 2017 | 165 Okunma Sistemin dayanılmaz ağırlığı 19 Aralık 2017 | 132 Okunma Yeni bir dünyanın eşiğinde… 16 Aralık 2017 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar