Yangın’a dair

“Sabotajcı dostlar” ortalığı yangına verdiler yine... Ellerinden gelen budur. Barış ve Demokrasi yolunda bu ne büyük bir adımdır. “Sabotajcı dostlar” zamanlamayı da iyi seçmişlerdir. Korona...

“Sabotajcı dostlar” ortalığı yangına verdiler yine... Ellerinden gelen budur. Barış ve Demokrasi yolunda bu ne büyük bir adımdır. “Sabotajcı dostlar” zamanlamayı da iyi seçmişlerdir. Korona vakaları yükselirken, yeni bir cephe de onlar açmıştır. Mümkün olsa, Türkiye’de tek orman hatta tek ağaç bırakmayacaklar.

*

Ne yapsınlar? Sabotajcı dostlar, dağda kaybettiler. Şehirde kaybettiler. Şimdi ormanlara yöneldiler: Ah sahipsiz ormanlar. Edebiyatta onlar ciğerlerimizdir. Nutuklarda, ‘yeşil Türkiye’ diye geçer. Turizmde ise deniz kadar, güneş kadar gözdedirler.

- Fakat sahipsiz ormanlar. Hem 83 milyon Türk’ün malı. Hem sahipsiz. “Baltalar elimizde uzun ip belimizde” G 71 noktada yangın. 171 de olabilirdi. Çünkü:

- Savunmasız ormanlar. Sürpriz yok. Caydırıcı değilsin... Saldırıya açıksın. Yangın söndürme konusunda da, teknoloji eksiğin var. Bereket, kahraman bir personelin ve yardıma koşan fedakar bir halkın var.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar