Okey

Ne muzip yazarlar var. İmamoğlu’nun adı Bay Okey kaldı. Okey diyor ki: -Yediğimizi, içtiğimizi genel başkan’a mı bildireceğiz? Haklısın Başkan... Doğru söylüyorsun. Seni onaylıyorum. Nasıl...

Ne muzip yazarlar var. İmamoğlu’nun adı Bay Okey kaldı. Okey diyor ki: -Yediğimizi, içtiğimizi genel başkan’a mı bildireceğiz? Haklısın Başkan... Doğru söylüyorsun. Seni onaylıyorum. Nasıl derler sizin dilde buna: I am okey. Vallaha okey.

Ata’nın atı

Samsunda Atatürk Anıtı'nı yıkmak istemişler. Ama at’ın ayağına doladıkları halat kopmuş. Elbet kopar. Zincir de olsa kopacaktı. Siz, Atatürk’e değil, onun atının tırnağına bile dokunamazsınız. Çünkü o at, sahibine göre kişnemiştir... İşte böyle kaçacak delik ararsınız.

Ya sabır

Cumhurbaşkanına, Bakan ve Başbakanlara veya hükümetlere kim hakaret ederse, onun yanında yer almak, muhalif yoldaşlığın birinci ilkesi oldu.

. . . . . .

- Rüzgar eken fırtına biçer. Bunların efendileri, bir gün iktidar olmayacak mı? 5 yıl sonra, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra... Ama bir gün mutlaka. Elbet olacak. İşte, yandaşları, iğneyle çuvaldız nasıl bir şeymiş o zaman anlayacak. Nedir bu yahu. 14 Mayıs 1950'den beri hergün küfrediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar