‘Ne mutlu’

Doğalgazdan daha mühim bir keşif ve tespit var ortada, duydunuz mu? “Mutlu olanlar, Saray’a kapıkulu olanlardır.” Vallaha alındım doğrusu. Ne Saray’ın kapısını bilirim, ne de ömrümde Çankaya...

Doğalgazdan daha mühim bir keşif ve tespit var ortada, duydunuz mu? “Mutlu olanlar, Saray’a kapıkulu olanlardır.” Vallaha alındım doğrusu. Ne Saray’ın kapısını bilirim, ne de ömrümde Çankaya Köşkü’nün yolunu. Ama mutluyum. Çünkü Türk’üm diyorum. Bir diyebilsen, sen de mutlu olacaksın bey.

Yapma çocuk...

Yunan’ın kabadayılığı tuttu. Tam da Zafer Haftası’nda geçmiş karşımıza: - Var mı bana yan bakan diyor. Sonra görüyor ki pabuç pahalı, bu defa abilerini yanına alıp: - Var mı bize yan bakan? Ay, çok korktum. 

★ 

Yâhu Yunan!.. Sivil halkını tenzih ederim ama söyle o komutanlarına, 9 Eylül’e çeyrek var. Bu defa Ege’de degil Akdeniz açıklarında denize döküleceksin. Seni bırakıp ilk kaçanlar da Arap abilerin olacak... Hele öbür abin, adı üstünde zaten: Fransız... Seni saniyede satacak. 

★ 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar