Masa’ya dair

Taa Papua Yeni Gine’nin Doğu Akdeniz’de ne kadar hak ve hukuku varsa, Fransa’nın da o kadar var işte... Fakat Fransa bizimle masaya oturmaya hazırlanıyor. - Ne alâka? Muhatabımız değil ki...

Taa Papua Yeni Gine’nin Doğu Akdeniz’de ne kadar hak ve hukuku varsa, Fransa’nın da o kadar var işte... Fakat Fransa bizimle masaya oturmaya hazırlanıyor. - Ne alâka? Muhatabımız değil ki... Aramızda bir ihtilaf yok ki: Neyi tartışacağız? Ne masası bu?

Hiç kusura bakmasın, Yunanistan da öyle. Uyduruk bir haritayla ortaya çıkıp, yani sıfırdan gelip, masaya oturacak. - Vallaha bravo. İster arsızlık deyin, ister yüzsüzlük deyin ama kabul edin ki başarılı bir strateji bu: Doğu Akdeniz’i sanki ihtilaflı bölgeymiş gibi bir statüye sokmayı becerdiler. Buna rağmen... Türk zekası her türlü diplomasinin çok önündedir. Masada görüşürüz.

Elbet görüşeceğiz. Korsanların arkasındaki ülkeleri de hezimete uğratacağız. Akdeniz’i göçmen mezarlığına çeviren kara vicdanlılar, aynı sularda mahcubiyete gömüleceklerdir... Masayla birlikte. Doğalgazdan petrolden çok daha önemlisi budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar