İdam’a dair

Herkes fikrini elbet söyleyecek. Kimi onaylayacak, kimi idamı sakıncalı bulacak, kimi de şerh koyacak. Fakat Faik Öztrak’a bilmem katılan olacak mı? Diyor ki: - Bu girişim, yurtdışına kaçan FETÖ’cüleri affetme...

Herkes fikrini elbet söyleyecek. Kimi onaylayacak, kimi idamı sakıncalı bulacak, kimi de şerh koyacak. Fakat Faik Öztrak’a bilmem katılan olacak mı? Diyor ki:

- Bu girişim, yurtdışına kaçan FETÖ’cüleri affetme girişimidir. Yani, idam tekrar gelirse, artık yurtdışındaki kanun kaçakları Türkiye’ye iade edilmeyecek. (Sanki şimdi ediliyormuş gibi.)

*

Sosyal Demokrat bir partinin idama külliyen karşı çıkmasını anlarım. Gayet doğaldır. Gerekçe bile aramam. Ama idam tasarısına böyle bir af girişimi atfetmeyi, Faik Öztrak gibi mantık dokusu kuvvetli bir sözcüye yakıştıramam. 21 yıldır idam yoktu. Hangi kanun kaçağını istedik de bize verdiler?

*

Kaldı ki bu sosyal demokratlar, ağızlarını açıp da bir kerecik olsun bize bu kaçak FETÖ’cüleri iade edin diye dünyaya ne zaman seslendiler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar