Fark’a dikkat

24 Nisan’ın üzerinden 8 gün geçti, soykırım masalı hâlâ gündemdeki yerini “coşkuyla” koruyor. Yanlış okumadınız coşkuyla dedim. Dünyadaki Ermenileri toplasan, Ermenistan nüfusu dahil...

24 Nisan’ın üzerinden 8 gün geçti, soykırım masalı hâlâ gündemdeki yerini “coşkuyla” koruyor. Yanlış okumadınız coşkuyla dedim. Dünyadaki Ermenileri toplasan, Ermenistan nüfusu dahil, hepsi topu topu 5 milyon Ermeni eder. 5 milyon nedir ki? Dünya üzerinde yüz milyonlarca Türk var. Demek ki mesele, sayısal ağırlık değil. Değil.

Peki, mesele siyasal ağırlık mı? Bence o da değil. Fakat Ermeni Lobileri’ne Türk düşmanları da eklenince, çok etkili bir cephe oluşuyor. Daha bunun müziği var, sineması var, siyaseti var, diplomasisi var, turizmi var, medyası var, var oğlu var. Karşımıza muazzam bir buz dağı çıkıyor. Hem de en öfkeli biçimde. Yani, görüntünün temelinde yatan budur. Ermeni sevdası değil, Türk düşmanlığı.

Bitmedi. Başka bir gerçek de ABD’yi yanıltıyor. ABD zannediyor ki “dünya, Amerika’yı alkışlıyor, dünya Amerika’yı çok seviyor, dünya Joe Biden’a hayran.” Oysa, mesele ne Amerika, ne de dünya Ermenileri. Bütün mesele, “Türkiye’nin canını nasıl acıtırım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 337 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 266 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 306 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 206 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar