Bu kadarı yeter

Çok uzatmadık mı? Joe Biden’a, soykırımla ilgili gereken cevap, bir kere verilirdi, yeterdi. Gülle gibi ağır lafları her gece her vesileyle televizyonlarda tekrarlamak, bence meseleye hafiflik getirebilir. - Tıpkı...

Çok uzatmadık mı? Joe Biden’a, soykırımla ilgili gereken cevap, bir kere verilirdi, yeterdi. Gülle gibi ağır lafları her gece her vesileyle televizyonlarda tekrarlamak, bence meseleye hafiflik getirebilir.

- Tıpkı Amerikalıların getirdiği gibi.

Amerikalılar bu meseleyi zaten hafifletmişlerdir. Her yıl aynı tarihte, “söylesem mi söylemesem mi” diye papatya falı açtıkları bir konu, ciddiyetini nasıl muhafaza eder? Hele yıllarca yok sayılan bir nesne, bu yıl birdenbire nasıl var olur? 14 Haziran’daki NATO Zirvesi’nde bunu Joe Biden’a sorsak bile kime ne fayda getirir?

Dünyada artık devlet adamı yetişmiyor deyince yadırgıyorsunuz. Siz söyleyin. Yetişiyor mu ki? Kıbrıs dahil Barış Müzakereleri’ne bakın. Her seferinde daha başlamadan bitiyor. Çünkü yeni bir laf yok. Yeni bir öneri, yeni bir buluş yok. Masanın etrafı hep “YPG bize mi saldıracak” mantığındaki kof ve ezberci adamlarla dolu. Bunlardan biri geçen gün ne dedi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 337 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 266 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 306 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 206 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar