Bu defa daha zor

İster Abdullah Gül, ister Ali Babacan... İster İmamoğlu, ister Mansur Yavaş veya İlhan Kesici. İsterseniz de uzaydan ithal bir aday... Çatı aday. Tamam da... Muharrem İnce meselesini çözmeden, halletmeden, nereye varabilirsiniz?...

İster Abdullah Gül, ister Ali Babacan... İster İmamoğlu, ister Mansur Yavaş veya İlhan Kesici. İsterseniz de uzaydan ithal bir aday... Çatı aday. Tamam da... Muharrem İnce meselesini çözmeden, halletmeden, nereye varabilirsiniz? Bitmedi. Bir de Meral Akşener’in onayı lazım. Yani, zor bir yolculuk.

Diyelim ki mesela gönlünüzde yatan aday, hâlâ Abdullah Gül’dür. Güzel ama bakalım böyle bir kompozisyonda, aday olmayı kabul eder mi? 40 yıl emek vererek ulaştığı kariyerini bir çırpıda tehlikeye atar mı? Çok ihtiyatlı bir siyasetçidir. Bence kendini bir ihtirasa kaptırmayacaktır. Yüzde yüz teminat ister. Nerede o aritmetik?

Millet İttifakı adı verilen cephenin, çıkmazı budur. Hangi aday’a el atsa, karşısında Muharrem İnce diye bir barikat bulacak. 2018 seçimindeki şartlardan daha zor şartlar var. Kaldı ki... Lider belki henüz farkında değil ama CHP içinde çatlak sesler çoğalıyor. Ta Ekmeleddin Bey zamanından beri gördüğümüz hoşnutsuzluk, yeni bir muhafazakar ve hatta mukaddesatçı bir aday’a bilmem ki sıcak bakar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 339 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 267 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 308 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 207 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar