Birikmiş notlar

Ben yeni duydum. Kim dediyse güzel demiş: “Dostluğuna güvenmediğin insanın düşmanlığından korkma.” Kurumlar için de geçerli bu. Hatta devletler için de... Nitekim, dostluğuna güvenmediğimiz...

Ben yeni duydum. Kim dediyse güzel demiş: “Dostluğuna güvenmediğin insanın düşmanlığından korkma.” Kurumlar için de geçerli bu. Hatta devletler için de... Nitekim, dostluğuna güvenmediğimiz hiçbir devletin düşmanlığı da bize vız geliyor. 

★ 

Diplomaside şaşmaz kural şudur: Devletlerin sürekli dostu, sürekli düşmanı olmaz. Sadece çıkarları olur. Sevmediğim bir laftır ama öyledir. Yani eskilerin menfaat dünyası diye özetlediği bir gerçek. 

★ 

Ne var ki, biz Türklerin mizacına hiç uymuyor. Çünkü biz dostluğu sonsuz, düşmanlığı amansız bir milletiz. Dost olduk mu, mezara kadar dostuz. Düşmanlığımız ise haysiyetimizin aynasıdır. Damarımıza basmasınlar.

-Peki menfaat? Dedik ya... Haysiyetten daha büyük ne var? En büyük menfaat odur. Batı’nın bir türlü anlamadığı da budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 339 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 267 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 308 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 207 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum