Bıktırdılar

ABD veya AB... Hiç farketmiyor. Bunlar dost olmayı bilmedikleri gibi, doğru dürüst düşman olmayı da beceremiyorlar. Sadece sallıyorlar. Boş geçtikleri gün yok. Ya tehdit, ya blöf, ya hakaret. Bu ülkelerin...

ABD veya AB... Hiç farketmiyor. Bunlar dost olmayı bilmedikleri gibi, doğru dürüst düşman olmayı da beceremiyorlar. Sadece sallıyorlar. Boş geçtikleri gün yok. Ya tehdit, ya blöf, ya hakaret. Bu ülkelerin, Türkiye’den başka bir dertleri yok mu? Yetti artık yahu. Kabak tadı verdiler.

Türkiye’ye bakışları böyle. Anladık. Ama onlar yüzünden dünya bozuldu. Müzakere ciddiyeti kalmadı. Savaş Hukuku bile yok oldu. Üç kere ateşkes ilan ediliyor. Ama 5 dakika sürmüyor. Bütün ilişkileri sırf aldatmaca üzerine kurulmuş.

Diplomasiyi de mahvettiler. Bir el sıkışları, objektife bir poz verişleri var ki, zannedersiniz dünyanın en mert diplomatları dostluk için ant içiyorlar. O eller, sımsıkı kenetleniyor. Tek bilek gibi bir aşağı bir yukarı elli kere gidiyor geliyor. Ne dürüst adamlar. - Sözleri söz. - İmzalar imza. Bizde kurban alışverişindeki pazarlıklarda öyle tokalaşılır ama geriye dönüş olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar