Dehşet ve huzur

Darbe girişimi gecesi, tepemizden geçen bir Jet’in bıraktığı o korkunç ses, hâlâ kulaklarımızda. Bir de düşünün ki Suriye-Irak sınırlarımızda yıllardır gece gündüz jetler...

Darbe girişimi gecesi, tepemizden geçen bir Jet’in bıraktığı o korkunç ses, hâlâ kulaklarımızda. Bir de düşünün ki Suriye-Irak sınırlarımızda yıllardır gece gündüz jetler uçuşuyor. Ve milyonlarca çocuk, o korkuyla büyüyor.



Anma törenlerinin olduğu Cumartesi gecesi baktım, o dehşet gitmiş, onun yerine huzur dolu bir atmosfer gelmiş. Camilerden yükselen Salalar, sahildeki bir tekneden kıyıya yansıyan hafiif bir sultaniyegâh taksimle bütünleşiyor, ruhumuz yıkanıyordu. Kanun taksimi birdenbire kesildi. Ve salaların o sihirli nağmeleri aksetti Boğaz’ın sularına.

Partilerüstü 

Kılıçdaroğlu, haftalık Der Spiegel Dergisi’ne 2019 Cumhurbaşkanılğı seçimlerinde “aday olmayacağını” açıkladı. Gerçi hiç belli olmaz. Baykal’ın istifasından sonra CHP Genel Başkanlığı’na “adaylığını koymayacağını” da açıklamıştı ama herhalde ısrarlara dayanamadı.



Yine de tutarlı bir karardır. “Cumhurbaşkanı partisiz olmalı” prensibinden hareket ediyor. Saygı duymak lazım. Böylece, bütün CHP üyelerine de adaylık yolunu kapatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 337 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 267 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 306 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 207 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar