Öfke dolu yıllar

Dünyamız İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana öfke ve asabiyet sürecinden geçiyor. Bireysel ilişkilerde öfke ve asabi yaşantı gündemden düşmüyor.

Dünyamız İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana öfke ve asabiyet sürecinden geçiyor.

Bireysel ilişkilerde öfke ve asabi yaşantı gündemden düşmüyor. Tabii ki buna koşut olarak ikili uluslararası ilişkilerde olsun, çoklu ilişkilerde olsun aynı öfke ve asabiyet gündemdeki yerini bayatlamadan sürdürüyor.

Acaba bireysel yaşantımız mı uluslararası ilişkileri etkiliyor yoksa uluslararası durum mu bireysel yaşantımızın üstüne kâbus gibi çöküyor?

Besbelli, öfkeli adamlar kuşağı İkinci Büyük Savaş’tan sonra birden patlak vermedi. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra da bir öfkeli devlet adamlar kuşağı geldi geçti. Mussolini, Hitler, Stalin, Mao öfkeli ve asabi yönetimleriyle uluslarına cefa çektirmede birbirinden geri kalmadı. Aynı öfkeli ve asabi hissiyat bizim ülkemizde de yaşandı. Şeyh Sait ve Dersim olayları hatırlanabilir…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 261 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 284 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 270 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar