Batı’da ırkçılık yapısal bir olgu

Zaman zaman tavsasa da ırkçı eğilim Avrupa kültüründe asla eksilmez, yok olmaz.Çünkü yapısal bir olgudur.Geçtiğimiz hafta İngiltere’de vuku bulan Suriyeli çocuğa ırkçı saldırı...

Zaman zaman tavsasa da ırkçı eğilim Avrupa kültüründe asla eksilmez, yok olmaz.

Çünkü yapısal bir olgudur.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’de vuku bulan Suriyeli çocuğa ırkçı saldırı bu durumun son örneği...

İngiltere’nin Huddersfield şehrinde 15 yaşındaki Suriyeli sığınmacı öğrenci Cemal’e 16 yaşındaki saldırgan bir genç ve arkadaşları işkence yaptı! Zorba gençlerden biri, daha önce kolunu kırdıkları çocuğu okul bahçesinde sıkıştırıp boğazını sıkarak yere serdi ardından diğer öğrencilerle yüzüne su döküp zorla su içirmeye çalışarak işkence ettiler.

Okul yönetimi ve polis yaşanan olaylara ilkin tepkisiz kaldı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından hukuki süreç başlatıldı.

Şimdi, ırkçı saldırıya uğrayan 15 yaşındaki Suriyeli Cemal ve ailesinin toplanan yardım paralarıyla başka bir yere taşınacakları bildiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 255 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 277 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 258 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar