Yeni bir dünya kuruluyor

Yaklaşık 2010lu yıllardan bu yana genelde dünya siyasasında özelde Türkiye’de görülen dalgalanmaları, dahası sıcak çatışmaya varan sürtüşmeleri neye yormalı?Bu tarihten (2009 Davos olayı)...

Yaklaşık 2010lu yıllardan bu yana genelde dünya siyasasında özelde Türkiye’de görülen dalgalanmaları, dahası sıcak çatışmaya varan sürtüşmeleri neye yormalı?

Bu tarihten (2009 Davos olayı) öncesinde Türkiye’nin dış politikadaki tutumu “sıfır sorun” söylemi ile yürütülüyordu.

Ne olduysa Davos’tan sonra oldu. Peki, Davos’ta ne oldu?

Davos’ta, Tayyip Erdoğan, dünya siyasasında kimsenin cesaret edemediği bir protesto sesini yükseltti: küresel güçlere meydan okudu.

İşte olanlar ondan sonra oldu. Gerçi bunun bir ön hazırlığı mutlaka vardı. Kan-ateş-ölüm üçgeninde ifadesini bulan Hristiyan Batı dünyasının ırkçı ayrımcı köleci tutumu Tayyip Erdoğan’ın zamirini okumuş olmalıydı ki, onun tek durmayacağını anlamış ve ona karşı belli etmek istemese de muhalefet tavrını ortaya koymuştu. Zahirde yüze gülen, fakat iş ciddiye geldiğinde yüz çeviren AB ülkelerinin münafık tavrı bu ikiyüzlülüğün en bariz en somut örneği olarak tecelli ediyordu.

Bu ikiyüzlülük Davos’tan sonra sırıtarak ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 255 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 277 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 258 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar