Öcün yüreğine saplanan kama

Birkaç gün önce arkadaşlarla bir daha seyrettiğimiz Ingmar Bergman’ın The Virgin Spring filminin izlenimleri:Yaşadığımız günler son ikiyüz yılın süregelen hasılasıdır (üstünü...

Birkaç gün önce arkadaşlarla bir daha seyrettiğimiz Ingmar Bergman’ın The Virgin Spring filminin izlenimleri:

Yaşadığımız günler son ikiyüz yılın süregelen hasılasıdır (üstünü sayma!)... İnsanoğlunun geçirdiği belki en çılgın zaman dilimi... Arz, insanın ayağının altından belki her zaman kayıyordu, ama onun sarsıntısını insan hiç bu denli somut duyumsamamıştı.

Başını avuçlarının arasında sıkıştırıp kalmış insan, hiç bu denli trajik bir görüntüye bürünmemişti. Hiçbir insan soyu onun kadar kendi yasını tutmaya sıvanmamıştı.

Kadın türü, hiç bu kadar masum, korunaksız, mazlum halini yaşamamıştı. Hiç bu kadar zalim, hoyrat ve saldırgan bir ıranın içine gömülmemişti. Hiç bu denli saldırganlık hedefi yapılmamıştı.

Yumuşacık huylarımız birden katılaştı.

Bir zamanlar çöllerin derinliğine ya da ormanların bilinmezliğine korku nedir bilmeden özgür ve pervasız dalan hatun kişiler, şimdi değil çöle ve ormana, kapının önüne çıkmayı göze alamıyor. Yiğitlik ölmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rasim Özdenören 26 Nisan 2021 | 287 Okunma İnsan: Hakim mi hami mi? 22 Nisan 2021 | 255 Okunma İnsan: Yaratılanın en şereflisi 18 Nisan 2021 | 278 Okunma Nefs, irade, oruç ve insan 15 Nisan 2021 | 261 Okunma Camdan kapalı oda 11 Nisan 2021 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar