Türk turizmi için acil yapılması gerekenler

Bu hafta ailece Antalya'ya tatile geldik ve ben de bu hafta izinliydim. Fakat Antalya'da gördüklerim ve sektör temsilcileriyle konuştuklarım beni izni yarım bırakıp bu yazıyı kaleme almaya mecbur etti. Bugün temmuza giriyoruz. Türk...

Bu hafta ailece Antalya'ya tatile geldik ve ben de bu hafta izinliydim. Fakat Antalya'da gördüklerim ve sektör temsilcileriyle konuştuklarım beni izni yarım bırakıp bu yazıyı kaleme almaya mecbur etti. Bugün temmuza giriyoruz. Türk turizmi için en önemli 2 ay başladı. Rusya krizi sebebiyle Türk turizmi zor bir dönem geçiriyor. Herkes hükümet pazarlıklarına odaklandığı için bu mesele konuşulmuyor ama turizm için acil yapılması gerekenler var. Çünkü milyonlarca insan bu sektörden ekmek yiyor. 

***


Hiç kimse turizm meselesini konuşmuyor ama yaklaşık 50 milyar dolarlık bir pastadan söz ediyoruz. Turizm sektörü sayesinde dolaylı olarak 50 milyar dolar gibi bir para Türkiye'ye giriyor ve milyonlarca insan bu sayede ekmek yiyor. Türkiye çok verimli ama suya aç bir ova gibi bir ülke. Eğer ovaya düzenli su gelirse bu ova 1'e 1000 verecek verimlilikte. Ama su gelmezse toprak kuruyor ve çatlıyor. Bir ova için su neyse bir ekonomi için de para aynı anlama gelir. Türkiye'ye döviz getiren her müteşebbisi el üstünde tutmak gerekir. Turizm sektöründe bazı önlemler alınmazsa toplu işten çıkarmalar olabilir. Özellikle daha alt seviye otellerin tamamen batması söz konusu. 

***


Bana göre acilen AK Parti hükümeti bu sene turizm sektöründen alacağı SGK primleri ve vergiler konusunda geçici bir düzenlemeye gitmelidir. Bu ödemeler 1 sene ertelenebilir. Bu 1 senelik rahatlama sayesinde işsiz kalacak binlerce insan işlerini kaybetmezler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.067 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.447 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.064 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 668 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 733 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar