Parlamenter sistem ve Taha Akyol

Türkiye'nin tüm toplumsal kesimleri sivil ve özgürlükçü yeni anayasa istediğini ifade ediyor.Artık yamalı bohça haline gelmiş 12 Eylül anayasasını istemiyor Türkiye toplumu. Yeni anayasamızın iki turlu...

Türkiye'nin tüm toplumsal kesimleri sivil ve özgürlükçü yeni anayasa istediğini ifade ediyor.
Artık yamalı bohça haline gelmiş 12 Eylül anayasasını istemiyor Türkiye toplumu. Yeni anayasamızın iki turlu dar bölge başkanlık sistemine göre tasarlanması gerektiğine inanıyorum ve köşe yazarı olduğum 2008'den beri de bunu savunuyorum.
Parlamentarizmin tıkanmaya mahkum bir sistem olduğunu daha lise yıllarımda anlamıştım.
Şu an Hürriyet'te yazan Taha Akyol da o zamanlar Milliyet'te parlamentarizmin yarardan çok zarar getiren bir sistem olduğunu haklı olarak hep yazardı. Şu an Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti parlamentarizme karşı çıkıyor diye bir insan çürümüş bulduğu parlamentarizmi savunma pozisyonuna geçer mi? Maalesef Taha Akyol bunu yapıyor.
Erdoğan'a muhalefete saygım sonsuz ama sırf Erdoğan "A" dedi diye "B" demenin adı obsesyondur.
Taha Bey yıllarca objektif rasyonel ve analitik olmayı savundu ve benim gibi gençleri de etkiledi. Oysa bu tutumu Erdoğan'a karşı şahsi kırgınlıklarının ve kızgınlıklarının Taha Akyol'un zihnini ele geçirdiğini gösteriyor. Akıl ile değil hisleriyle tutum alıyor Taha Akyol. 2005'in kasım ayında, yani tam 10 yıl önce AK Parti iktidardayken yazılmış bir Taha Akyol yazısı tek parti iktidarı bile olsa parlamenter sistemin son derece sakat bir zemine oturduğunu çok güzel anlatıyor. Şimdi ne oldu da daha düne kadar savunduğu bu fikirleri reddediyor Taha Bey? Erdoğan Başkan olacak diye mi? Yani Erdoğan aday olmayacağını açıklasa yeniden bu fikirlerini mi savunacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.067 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.448 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.065 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 669 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 734 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar