Cumhurbaşkanı'nın FETÖ ile mücadele kararlılığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkmenistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamalarda en altı çizilmesi gereken yerlerden biri FETÖ ile ilgili söyledikleriydi. Cumhurbaşkanı'nın gezisini takip...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkmenistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamalarda en altı çizilmesi gereken yerlerden biri FETÖ ile ilgili söyledikleriydi. Cumhurbaşkanı'nın gezisini takip eden eşim Nagehan Alçı Kütahyalı'nın ve duayenimiz Yavuz Donat'ın köşesinden aktarıyorum. Şöyle diyor Cumhurbaşkanımız:

Şunu özellikle bilmenizi istiyorum ki paralel devlet yapılanmasıyla ilgili çalışmaları ben Cumhurbaşkanı olarak yakından takip ediyorum. "Artık Cumhurbaşkanlığı makamına çıktım, bu işi bırakayım" gibi bir düşüncem yok. Ankara'nın yaptığı son çalışmada 75 kişinin gözaltına alınması söz konusuydu, bunların 55'i yurtdışına kaçtı. Bu bir gerçeği gösteriyor, kendine güvenenin zaten kaçması gibi bir durum olmaz. Bunlar zaman aşımı veya benzer durumlardan istifade edebilir miyiz anlayışıyla kaçıyorlar. Bunların içinde o hareketin en tepe noktasında olan kişiler var, bu da manidar. İçişleri Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı'nın, MİT'in, Emniyet İstihbarat Teşkilatı'nın hepsinin çok daha aktif çalışması lazım. Ortaya konacak bir koordinasyonla bu adımların atılması lazım. 

Şunu herkes kabul ediyor ki eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı FETÖ ile mücadele asla bu noktalara gelemezdi. Geçen hafta çarşamba bu köşede tam da buna örnek bir olay aktardım hatırlayacaksınız. Cumhurbaşkanımızın net talimatıyla o olaya müdahale edilmişti. FETÖ'nün merkezi olan İzmir'de Emniyet ve savcılık tarafından soruşturulmakta olan FETÖ'nün bir finansörüne kol kanat germeye çalışmak gibi yasadışı bir işe kalkan işadamının İzmir'de görevli üst düzey bir devlet yetkilisince uyarıldığını geçen hafta yazmıştım. FETÖ'nin İzmir soruşturmasına hem Emniyet hem MİT hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Cumhurbaşkanımız çok büyük önem veriyor. Ama sanırım bazı kalın kafalı yerel İzmir eşrafı ve hatta yerel İzmir medyası bu gerçeği anlamıyor. İzmir'in üst düzey yetkilisinin bu uyarısı üzerine o işadamı ismi geçen FETÖ üyesi işadamından desteğini çekeceğine o yetkiliye söz vermişti. Hukuka uygun olan tavır da buydu. Çünkü İzmir Emniyeti'nin net uyarısına rağmen paralel yapıya hâlâ destek olmaya çalışmak TCK'ya göre suçtu. Sonrasında o işadamının devletten yana mı yoksa paralel yapıdan yana mı tavır aldığı da ilgili devlet birimlerince izlenmekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef alan taarruzlar 21 Kasım 2017 | 9.066 Okunma ABD karşısında TSK ve MİT 20 Kasım 2017 | 1.444 Okunma Türkiye bambaşka bir döneme giriyor 19 Kasım 2017 | 3.063 Okunma Atatürk’ün ölümüne ağlayamayanlar 15 Kasım 2017 | 667 Okunma Atatürkçülük stratejisi mi var? 14 Kasım 2017 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar