Yerli otomobilden çok Netflix lazım bize!

Eski bir otomobil yazarı ve ölene dek bir otomobil aşığı olarak uzunca sayılabilecek bir süredir yerli otomobil haberlerini takip ediyorum. Ve bildiğiniz gibi artık yatırımcıları belli bir yerli otomobil projesi var.Çok...

Eski bir otomobil yazarı ve ölene dek bir otomobil aşığı olarak uzunca sayılabilecek bir süredir yerli otomobil haberlerini takip ediyorum. Ve bildiğiniz gibi artık yatırımcıları belli bir yerli otomobil projesi var.

Çok değil on yıl önce olsaydı bu gelişme heyecandan delirebilirdim. Ama bugün bir seçim atağı olmaktan öte heyecan verici bir hamle gibi durmuyor benim için. Otomobilin geleceği sorgulanırken, onlarca yıldır bu sektörün büyük oyuncuları sadece mekaniğe değil güvenlik algısına, sağlamlık vurgusuna, ürettikleri otomobilin imajına milyarlarca dolar harcamışken ve bildiğimiz içten yanmalı motorların sonuna gelirken çok da gerekli bir hamle gibi değil yerli otomobil üretmek. Ki yerlilik oranı yüzde yetmişleri bulan otomobiller üretiliyor bu topraklarda.

Üstelik konsorsiyum tarafından verilen dört yıllık ilk üretim süresi sektör standartlarına bakıldığında hiç gerçekçi değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 133 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar