Artık Facebook da resmI savaş alanı!

Amerikan seçimlerinin üzerinden neredeyse bir yıla yakın zaman geçti ama son yıllarda en çok tartışılan seçimlere tanık olmuş durumdayız. Amerikan kamuoyu, özellikle Rusya ve sosyal medyada yayılan “Fake...

Amerikan seçimlerinin üzerinden neredeyse bir yıla yakın zaman geçti ama son yıllarda en çok tartışılan seçimlere tanık olmuş durumdayız. Amerikan kamuoyu, özellikle Rusya ve sosyal medyada yayılan “Fake News” (Uydurma haber) üzerinden derin tartışma içerisinde. Facebook’un seçim dönemi dezenformasyona alet olmuş olması birçok dengeyi değiştirdi.
Gerçi biz bu ülkede yaşayanlar, özellikle son beş yıldır yoğun şekilde Facebook ve Twitter kanalıyla korkunç ve ahlaksızca bir dezenformasyona maruz bırakıldığımız için biraz alışığız ama iş artık küresel bir fenomene dönüşmüş durumda.
Facebook, ABD seçimleri sonrası bu konuda önlemler alıp, çeşitli departmanlar kurdu ama bizim dilimizde yayın yapan bölümünde bırakın dezenformasyonu; ırkçılık, pedofili, nefret söylemi gibi konularda bile kılını kıpırdatmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nintendo kartondan oyuncaklarla geliyor 05 Şubat 2018 | 137 Okunma Otomobilde abonelik dönemi başlıyor! 29 Ocak 2018 | 357 Okunma Bu robota sarılınca hemen uyuyacaksınız 08 Ocak 2018 | 133 Okunma Teknoloji nereye gider? 31 Aralık 2017 | 73 Okunma Mars yörüngesine Tesla fırlatıyor! 25 Aralık 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar