ZİHNİYETE EL ÇEKTİRİN!..

Aradan günler geçtikten sonra nihâyet MEB’den ses çıkabildi. Bilindiği gibi 10 Kasım tarihinde Ümraniye, Beylikdüzü, Bursa ve Gaziantep’teki bazı okullarda talebelere şirk ve totem dönemlerine mahsus bazı...

Aradan günler geçtikten sonra nihâyet MEB’den ses çıkabildi. Bilindiği gibi 10 Kasım tarihinde Ümraniye, Beylikdüzü, Bursa ve Gaziantep’teki bazı okullarda talebelere şirk ve totem dönemlerine mahsus bazı tapınma hareketleri yaptırılmıştı.
Olay şudur:
Bu sayılan yerlerdeki ortaöğretim okullarında, 10 Kasım törenleri yapılırken her birine bir Atatürk ilkesi yazılmış şeritler, bahçedeki Atatürk büstüne bağlanmıştı. Şeritleri uzatılmış olarak tutan talebeler de büst önünde secde benzeri ilkel bir görüntüye sokulmuşlardı.
Bu ilkellik, bu gerilik kamuoyunda muazzam bir infiale yol açtı. Sokakta, gittiğimiz yerlerde vatandaşların kızgın, öfkeli sorularına muhatap oluyorduk.
Bekledik ki Millî Eğitim Bakanlığı, kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapsın. Ülkeyi kargaşaya sürüklemek isteyen türlü tertipler olmaktaydı. Bu da onlardan biri olabilirdi. Bir fitne çıkartılma ihtimaline binaen bekledik. Ama maalesef Bakanlık, susuyordu. En sonunda aradan 9 gün geçtikten sonra gecikmiş bir açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklama metni aynen şöyledir:
-10 Kasım’da Atatürk’ü anma programı kapsamında günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algılara sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir. Bakanlık maarif müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa zamanda tamamlanacaktır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar