YSK, adalet için vardır!..

Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılacak olmasına kızgın Yunan medyası, 31 Mart’taki seçim sonuçlarını “Erdoğan, Ankara’dan sonra Konstantinopol’ü de kaybetti!” başlığıyla haber yaptı.

Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılacak olmasına kızgın Yunan medyası, 31 Mart’taki seçim sonuçlarını “Erdoğan, Ankara’dan sonra Konstantinopol’ü de kaybetti!” başlığıyla haber yaptı.
Sevinen, yalnızca Yunan medyası değildi; güya bitaraf ünlü İngiliz ve Amerikan medyası da aynı ruh hâlindeydi. Bizdekiler gibi haberden çok arzularını dile getiriyor ve gerek satır aralarında ve gerekse fotoğraf kurnazlıklarında algı yönlendirmesi yapıyorlardı. ABD’nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal Türkiye’deki seçim haberini verirken birinci sayfanın üstünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir fotoğrafını kullanmıştı. Ama ne fotoğraf!
Seçmen kulübesinden çıkarken başı yukarıdaki kapı demirine değmesin diye eğilmiş ve günlerin aşırı çalışmasının verdiği yorgunluk, gayrı ihtiyari yüzünde okunan bir Erdoğan! Sanki başka imkân yokmuş gibi bilerek ve kasıtla seçilmiş bir fotoğraf.
1 Nisan günü, CHP Sözcüsü bir gazetenin, Anadolu işgalden kurtarılıyormuş gibi “CHP, sahillerden Anadolu’ya giriyor!” diye yazmasıyla bahsettiğimiz ülkelerin medyası aynı duygularda buluşuyorlar. Bu ortak duygu, Erdoğan nefretidir.
Eğer; haberi olduysa Yeni Zelanda’nın iki camiinde Cuma namazını eda eden 50 Müslümanı katleden malum katil de seçim sonuçları için aynı ölçüsüzlükle sevinmiştir. Böylece “Konstantinopol”e gelip Ayasofya’nın minarelerini yıkarak çan takma ve onu kilise yapma isteği daha bir pekişmiş ve hayalperestlikte Don Kişot’la yarışacak hâle gelmiştir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar