Yedi iklimi Hakk'a davet

Edebiyat fakültelerimizin “yeryüzünde hakkında en çok şiir yazılan bayrak hangisidir?” diye bir araştırma yapıp-yapmadıklarını bilmiyoruz. Bu sorunun cevabının “Türk Bayrağı”...

Edebiyat fakültelerimizin “yeryüzünde hakkında en çok şiir yazılan bayrak hangisidir?” diye bir araştırma yapıp-yapmadıklarını bilmiyoruz. Bu sorunun cevabının “Türk Bayrağı” olduğundan eminiz.

Merhum Arif Nihat Asya’nın “Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü/Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü” diye meth-ü senâ etmeye başladığı Bayrak, bu övgülere layıktır. Bayrağımız, istiklâlimizin alemidir. O’na tarafsız bir gözle baktığımızda en güzel görünen yine Türk Bayrağıdır. Bizim aile hayatımızda bebek doğduğunda sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunur. Bebek, beşiğinde etrafını tanımaya başladığında da az önünde büyüklerini namazda görür. İki şey daha görür; rafta Mushaf-ı şerif vardır, yanında bayrak asılıdır.
Bayrağımız, 15 Temmuz’da serdengeçtileri, Afrin’de Mehmedciği arkasına alıp hainlerin ve düşmanın üstüne koşan korkusuz bir yiğit gibidir. Türk Bayrağının bu mübarek rolü, bütün harplerimizde bütün zaferlerimizde yaşanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 66 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 54 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar