TÜRK DÜNYASINA AÇILAN KAPI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de NATO Zirvesi’ne iştirak edip muhtelif görüşmeler yaptıktan sonra Azerbaycan’a geçti.15 Haziran’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı hürmetli İlham...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de NATO Zirvesi’ne iştirak edip muhtelif görüşmeler yaptıktan sonra Azerbaycan’a geçti.
15 Haziran’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı hürmetli İlham Aliyev ve Sn. Erdoğan, evvela Dağlık Karabağ’a gittiler. 30 yıllık esaretten kurtulan Karabağ halkı ile kucaklaşma yaşandı. İki lider, burada, Azerbaycan’ın kültür payitahtı olan Şuşa’da “İttifaklık Hakkında Şuşa Beyannamesi”ni imzaladılar. Bu beyanname, esas itibarıyla “İki devlet, tek millet” şiarını hukukileştirmektedir.
Cumhurbaşkanımız dün de Azerbaycan Millî Meclisi’nde Azeri meb’uslara hitap etti.
Bir Türkiye Başbakanı veya Cumhurbaşkanının bir başka Türkili’nde, o yerin meclisinde, hem de kendi ana diliyle onlara konuşma yapması sadece bizden öncekiler için değil, bizim nesiller için de hayaldi. Daha gerçeği hayal bile edilemezdi. Bugün Uygur Türklerinin Çin işgalinde olması gibi o dönemlerde de bugünkü Türk Cumhuriyetleri, SSCB işgali altında idiler.
Türkiye’den...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 30 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar