Süte mürekkep damladı!

YSK, AK Parti’nin İstanbul’dan dolayı olağanüstü itiraz yoluna müracaatını Büyükçekmece için mes’ele-i müstehire/ bekletici mesele saymıştı...

Diğer taraftan, İBB ve Büyükçekmece’den başka bir başka ihtilaflı yer de Maltepe kazasıydı.
AK Parti, artık, fevkalade müracaatını yaptı, Maltepe’de de sayımlar bittiğine göre söz, şimdi seçimin “patron”u değil de yetki sahibi yani sahib-i salahiyet olan YSK’da.
II. Meşrutiyet dönemi dâhil, Türkiye, demokrasi tarihinde böyle bir seçim görülmemiştir. Daha evvel, açık oy-gizli tasnif, mükerrer oy ve sandık çalınması gibi yüz kızartan ayıplar yaşanmıştı. Ancak onların hiçbiri hile ve dolandırıcılıkta bu seçimde yaşananlara yetişemez. O ahlaksızlıkların neler olduğunu en azından bir kısmı itibarıyla kamuoyu öğrenmiş bulunuyor.
Tamamını burada sayıp-dökmeye imkân da lüzum da yok. Zira AK Parti 3 bavul dolusu delil, evrak ve risale hacminde bir itiraz dilekçesiyle müracaatını yaptı.
Neler yok ki seçimleri “murdar” eden bu “organize dolandırıcılık”ta? Birkaçını tekrarlayalım:
-5 bin 388 sayım-döküm cetveli mühürsüz çıkmış.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar