Sultan şehir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle İstanbul’un fethinin aynı zamanda buluşması, tesadüf olamaz.Bu seçim, eğer 31 Mart’ta bitseydi böyle bir buluşma olmayacaktı....

Hâlbuki içinden geçmekte olduğumuz süreçte 31 Mart İBB seçimi YSK tarafından iptal edilerek 23 Haziran’da yenilenmesine karar verildi.
Böylece iptal ve yenileme süreci, bir de on bir ayın sultanı ramazan-ı şerifte yaşanır oldu. Şehirler sultanı, aylar sultanı ve mübarek fetih gününün bir takvimde buluşmaları, tesadüf değil tevafuk; hoş bir denk gelmedir.
Herkesin bir hesabı vardır. Allahü tealanın da bir hesabı vardır. O’nun hesabı, akıl ve hesaplarüstü. “Cilve-i Rabbani”, “kaderin cilvesi” diye tabirlerimiz malumdur. Bunlar, “Vaki olanda hayr vardır” hadis-i şerifiyle birlikte değerlendirilince Müslümanca bakışın tevekkül iklimindeki huzuruna varılır. Nitekim şerden hayr zuhuru az görülmez.
İstanbul’un sahipleri var:
Sevgili Peygamberimizin kutlu sözlerine muhatap olmuş bu şehrin üstü de altı da boş değildir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 59 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar