SUÇ, CEZA VE AF!

Artan bir şekilde çocuklar kaybolmakta, çocuklar istismar edilmekte, çocuklar katledilmekte. Çocuklardan bazıları bulunamıyor. Bunların organ mafyasının veya bir başka mafyanın elinde olma ihtimali...

Artan bir şekilde çocuklar kaybolmakta, çocuklar istismar edilmekte, çocuklar katledilmekte.
Çocuklardan bazıları bulunamıyor. Bunların organ mafyasının veya bir başka mafyanın elinde olma ihtimali yüksektir.
Toplum, son zamanlarda bu haberlerle sıkça sarsılmakta. Acaba; en adisinden psikolojik bir savaşla mı karşı karşıyayız diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.
Sakarya’dan bir haber geliyor ki sadistin biri bir zavallı köpeğin patilerini kesmiş. Daha bu hunharlığın üzüntüsü devam ederken Ağrı’da kaybolan bir kız çocuğunun bir türlü bulunamadığı öğreniliyor.
O güzelim yavrucağın bulunamaması insanın içini ezerken Türkiye’nin başkentinde işlenen bir canavarlık kalpleri parçalıyor. Adli Tıp rapor ediyor ki 8 yaşında kız çocuğuna hem işkence edilmiş ve hem de bu masum yavrucak kirletilmiş. Failin, çocuğun ailesiyle ihtilafı varmış, öcünü böylesine kan dondurucu gaddarlıkla almak istemiş...
Bu millet, bu toplum, nasıl bir manevi çöküntü içindedir? Bu nasıl bir korkutucu irtifa kaybıdır? Nasıl bir ahlaksızlık girdabına sürüklenmedir?
Bir tarafta mevzuata göre zina suç değil, diğer tarafta nikâhsız yaşama “düzeyli beraberlik” sayılmakta, beri tarafta mutlak idamlık suçlarda, ceza mahkemelerinin eli kolu bağlı kalmakta.
Sadece bu suçlar da değil; uzmanlar, uyuşturucu kullanmanın 10’lu yaşlara kadar geldiğini söylemekteler.
Bu berbat neticenin müsebbipleri kimler?
-İnternet
-TV’ler
-Medya
-Okul
-İlahıyatçılar.
-Ceza mevzuatı.
İnternet, her ele ve her eve cep telefonu, dizüstü ve masa bilgisayarıyla atılmış fitili çekilmiş bir bombadır.
TV’ler, bir kısım dizi ve programlar vasıtasıyla Türk toplumuna karşı aileyi evden kuşatarak yaptığı yıkım faaliyetini devam ettirmektedir.
Bilmem nere bülteni gibi çıkan bazı gazetelerin birinci sayfaları üryan manken ve özendirici aldatma haberleriyle dolu. Böylesi haberlerin yaptığı tahribatı, terörist kurşunları yapamaz.
Habere bakınız? Sen neyin sözcüsüsün denmeye layık olan kapıt destesi, yan yana iki haberinden birinde güya Ankara’daki vahşeti kınarken diğerinde çıplak resim karaltısına buzlama yapan TRT’yi ağır bir dille yermektedir.
Müstehcenliği sermaye edinmiş gazeteyse tiraj kaybına fren olsun diye el değiştirmesine rağmen uçkur seviyesinin üstüne çıkmayı tercih etmemektedir.
Mevzubahis elim vakalarda Millî Eğitim, Diyanet ve İlahiyat fakülteleri de ne gibi sorumlulukları olduğunu kendilerine sormalılar.
Türk mü İtalyan mı olduğu çok da net anlaşılmasa da yürürlükte olan ceza mevzuatının da dilinden muhtevasına kadar sil baştan ele alınması gerekir. Ankara, AB’ye girme uğruna 2007’de idam cezasını kaldırmıştı.
Şimdi;
Hem acilen idam cezası geri getirilmeli ve hem de Türk mü İsviçreli mi olduğu çok da net anlaşılmayan Medeni Kanun mevzuatından da boşanmayı teşvik eder mahiyetteki çarpık maddeler ayıklanmalıdır.
Hiçbir hapis cezası,
ağzı süt kokan çocuğunu bu vahşetle kaybeden ana-babanın yüreğini soğutamaz.
Allahü teala, Kur’ân-ı kerimde “kısasta hayat vardır” buyuruyor. Kim daha iyisini bilebilir? Devlet, ne mevzuattan idam cezasını çıkartma hakkına sahiptir ve ne de mahkemeler ceza verdikten sonra da maktulün mirasçıları yerine geçerek katilleri, zanileri, canileri affetme hakkına.
Hem büyük bir oyun ve hem de büyük bir çöküntüyle karşı karşıyayız.
Tedbirler için Ekim 2018 son tarihtir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 40 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 169 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma SEMN GALB, HAYAT PAHALILII! 02 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar