Şehid yakınları için kanun teklifi

TBMM Sayın Başkanlığı’na:Genç yaşta, gözlerini kırpmadan aziz canlarını dinimiz, milletimiz, birliğimiz-dirliğimiz, istiklal ve istikbalimiz için feda eden mübarek şehidlerimizin arkada kalan...

TBMM Sayın Başkanlığı’na:
Genç yaşta, gözlerini kırpmadan aziz canlarını dinimiz, milletimiz, birliğimiz-dirliğimiz, istiklal ve istikbalimiz için feda eden mübarek şehidlerimizin arkada kalan yakınları, necip milletimize ve kudretli devletimize emanettir.
Bu emanetlerden herhangi birinin bir ihtiyacını karşılamaktan mahrum kalması, kendini sahipsiz hissetmesi veya başkalarına imrenecek duruma düşmesi, şehidlerimizi Cennet bahçesi kabirlerinde rahatsız edeceği gibi milletimiz için de ayıp ve kusur olur.
Bu sebeple Başkanlık makamına bir kanun teklifi takdim etmekteyiz. Bu teklifimizin re’sen muameleye konarak kanunlaşması için makamınıza düşen mükellefiyeti eda etmenizi arz ve talep ederiz:
1-İşbu kanunun Resmî Gazete’de neşrinden itibaren en geç 3 ay içinde devlet, evi olmayan şehid ana-babasına ev verir.
Evi olup da bu evi hayat şartları için makul seviyede bulunmayanlardan istek üzerine bu ev alınıp yerine yeni ev verilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar