Sayan'ı tebrik, İmamoğlu'nu teşvik

Savcı Sayan, Deniz Baykal, yerini kaybedene kadar CHP’li idi. Sn. Baykal, o anlaşılmaz ve muamma işlere maruz kalıp da düşünce CHP ile yollarını ayırdı. Sayan, “kral öldü, yaşasın kral!” deme küçüklüğü göstermedi.

Hatta çok sevdiği eski genel başkanı bile susarken O, ekranlarda Sn. Kılıçdaroğlu ve yeni CHP yönetimine ağır tenkitler yöneltti.
15 Temmuz Darbe Teşebbüsü üzerine de yaman bir mücadele verdi. FETÖ örgütünün ipliğini pazara çıkartan ateşten kelimelerle konuşan cesur vatanseverlerden biri olarak temayüz etti.
Sn. Savcı Sayan şimdi, memleketi ağrıda Belediye Başkanı. 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti listesinden rakibine karşı büyük fark yaparak seçimi kazanmıştı. Siyasette pişmiş, tecrübelerini zenginleştirmiş isimlerin mahalli hizmetlerde vazife almaları muhakkak ki görev yaptıkları yere çok şey kazandırır.
Kendisinden birkaç cümle ile bahsettiğimiz Savcı Sayan, dün mazisi böylesi kindar haberlerle dolu bir gazetenin birinci sayfasında haber yapılmıştı. Her zamanki terane tekrar ediliyordu. Aynı bayat laflar yazılmıştı. Laiklik elden gidiyordu, Savcı Sayan ilk icraatında laiklik düşmanlığı yapmıştı. Türkiye laikti laik kalacaktı vs. vs... “28 Şubat laikçiliği” üzerinden Başkan’ın âdeta idamına hükmediliyordu.
“İlk icraatı dinî nikâh oldu!” Haberini görünce doğrusu biz, evvela Sn. İmamoğlu, bu icraatı yapmış zannettik. Çünkü 31 Mart hayli geride kalmıştı. Şüphesiz ki o gün Başkan olanlar çok iş yapmışlardı. Yeni olan İBB Başkanıydı. Ama habere konu olan İmamoğlu değilmiş. Cinayet çapında, felaket şeklinde gösterilen icraatı yapan Savcı Sayan imiş. Haberde fotoğraf da vardı. Bir tarafta damatla gelin hanım, diğer tarafta resmî kıyafetiyle Savcı Sayan, bir İmam efendi, şahitler vs...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 87 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar