Sağlıklı düşünme

Nefret eden, karşısındakine değil kendine zulmeder. İdeolojik saplantıya kapılmış beyin, sağlıklı düşünme melekesini kaybetmiş demektir. Nefretle zehirlenmiş kalb de kalıb da doğru karar verip doğru hareket edemez.

Nefret eden, karşısındakine değil kendine zulmeder. İdeolojik saplantıya kapılmış beyin, sağlıklı düşünme melekesini kaybetmiş demektir. Nefretle zehirlenmiş kalb de kalıb da doğru karar verip doğru hareket edemez. O ânlarda nefs ve şeytan sevk ve idareyi devralmıştır. Şu âfet günlerinde nefsleriyle şeytanın sevk ve idaresindeki bazılarının yazdıkları, konuştukları, bizatihi o âfet kadar rahatsızlık vermekte. Eğer; bir âfet de bizi birleştiremiyorsa "eyvah!" deme eyyamıdır. "Millet" olma vasfımızı kaybetmişiz demektir.

Bu defa da İzmir’deki zelzeleyle yüreklerimiz yandı. Arzın bu âfeti, şimdi de İzmir’imizi vurmuştu. Teselli şurada ki; sallantıdan hemen 14 dakika sonra AFAD ekipleri, felâketzede vatandaşların yanındaydı. Bütün görevliler, o on dördüncü dakikadan itibaren inanılmaz ve gıpta edilen bir fedakârlık ve olağanüstü bir çabayla bir can daha kurtarmak için didiniyorlardı. Bu güzel insanlar, "kurtarma ekibi" unvanını aşarak "Kurtarma Ordusu" liyakatine yükseldiler.

Bunlar olurken, yaşanırken, devlet devreye sokulacak ne varsa hepsini koştururken bâzı müfrit tiplerin İzmirli vatandaşlara, diğer taraftaki bazı müfrit tiplerin de iktidara çirkin sözler ettikleri görülür oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar