Oyalama taktiğine dikkat!

8 Ağustos akşamına kadar Fırat’ın doğusuna yapılacak harekâta muhakkak nazarıyla bakılmaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da değişik zaman ve zeminlerde yaptığı konuşmalarda harekâtın “ân mes’elesi” olduğunu söylemekteydi.

Bundan dolayı konuya dair fikir serdeden bütün kanaat önderleri, ABD hey’etiyle yapılan müzakerelerden bir şey çıkmayacağı, harekâtın kaçınılmaz olduğunu söylüyorlardı. Biz de böyle yazdık ve konuştuk.
Oluşmuş bu kanaat ve havadan dolayıdır ki 8 Ağustos akşamı hem Millî Savunma Bakanlığından ve hem de ABD’nin Ankara sefaretinden yapılan “mutabakata varıldı” açıklaması, kamuoyu için beklenmedik bir netice oldu. İki tarafın açıklaması da aşağı-yukarı aynı metindir. Metin kısadır. Kısa olduğu için de tam kavranamamıştır. Bu itibarla anladığımızı paylaşarak bir netlik temin etmek isteriz:
1-Müzakereler, Amerikan askerî heyetiyle Millî Savunma Bakanlığımızın yetkilileri arasında yapılmıştır.
2-Bu müzakereler, 5-7 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da 3 gün devam etmiştir.
3-Mutabık kalınan hususlar şunlardır:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar