Önce ordu sonra devlet

Astana zirvesi, Türkiye, İran ve Rusya’nın garantör devlet sıfatını kazanmaları, İdlib’in çatışmasızlık bölgesi kabul edilmesi ve böylece güneyimizin 7 yıl sonra sükûnete...

Astana zirvesi, Türkiye, İran ve Rusya’nın garantör devlet sıfatını kazanmaları, İdlib’in çatışmasızlık bölgesi kabul edilmesi ve böylece güneyimizin 7 yıl sonra sükûnete kavuşması... Bu neticeyle Suriye, barışa doğru gidiyor gibi ümitvar bir düşünce belirmişti. Heyhat ki o ümit giderek kaybolmakta:

Bölgede saydığımız 3 devletin dışında bir de ABD var. Bu bir gerçek; diğer gerçek de herkesin düşmanının farklı olması. Güya ortak düşman DEAŞ idi; devri bitti. Son kullanma tarihi dolunca yok oldu.

PKK/PYD, sadece Türkiye ve İran için düşman. Çelişki şurada ki aynı terör örgütü, hem ABD ve hem de Rusya için dost. Washington da Moskova da adı geçen taşeronu diğerine bırakmak istemiyor. Hâliyle PKK/PYD bu iki başkent için paylaşılamayan konumdadır. Amerika’nın öteden beri sürüp gelen vahim hataları yüzünden Rusya, bugün Suriye ve Akdeniz’e yerleşmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar