Nun

Bu konular üzerinde ileride araştırma yapılacağı muhakkaktır. Zaten bu yazı da bir anlamda müstakbel araştırmaların bir başlangıcıdır:15 Temmuz darbeye teşebbüs ve işgal projesinin önlenmesinde...

Bu konular üzerinde ileride araştırma yapılacağı muhakkaktır. Zaten bu yazı da bir anlamda müstakbel araştırmaların bir başlangıcıdır:
15 Temmuz darbeye teşebbüs ve işgal projesinin önlenmesinde Diriliş-Ertuğrul dizisinin önemli bir mânevî/psikolojik uyandırma gücü olduğuna şüphe yoktur. Tabiî bu dizi, “ileride bir darbe olabilir; halkı ona göre hazırlayalım!” diye yapılmadı. Tekden Film’in sahibi Sn. Kemal Tekden, hangi zorlukları aşıp, nelere cesaret ederek ekrana ulaşabildiklerini bize anlattı.

Tekrarda fayda var; Diriliş-Ertuğrul, bu milletin, bir ânda bir ruh silkinmesiyle cengâverleşerek 15 Temmuz ihanetini bastırmasında büyük pay sahibidir. Darbe öncesindeki haftalarda zikrettiğimiz dizi filmi TRT ekranlarında seyreden genç-yaşlı, kadın-erkek her vatandaş, o gece bir yerden düğmeye basılmışçasına ölümü derhatır etmeden aynı his çağlayanı ve aynı imân fırtınasıyla imkânsızlığın, tehlikenin üzerine koştu. Her biri, Çanakkale’nin Seyid Onbaşısı oldu. Bu oluşla o kahramanlar, yerden gökteki jetlere meydan okudular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KONUMAK 30 Nisan 2024 | 99 Okunma SABIR TAŞI ÇATLADI!.. 27 Nisan 2024 | 89 Okunma DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar