NİÇİN MUHALİFLER?

Bir şekilde kamuoyu önünde konuşma imkânı bulan bazı kimseler, Esad ve rejimine verdikleri destek, Suriyeli Muhaliflerle Suriye Millî Ordusuna duydukları kin ve Türk Hükûmetine besledikleri husumetle seyreden veya dinleyenleri hayrete düşürmekteler.

 Beşar Esad’ın elemanları da ancak bu kadar konuşurlar. Rejim de bu kimseler de Suriye Millî Ordusuna aynı ağızla “terörist” diyorlar.
Bu iddiada olanlar, herkese “terörist’’ dereken muhalif kavramını saptırmaktalar. Oysa Suriye’de bir muhalifler vardır, bir de teröristler. Teröristler de çeşit çeşit. Tabiî ki teröristler desteklenemez. Zaten Türkiye olarak destek veren de yok. TSK’nın eğittiği ve Mehmetçikle omuz omuza mücadele veren Suriye Millî Ordusuna karşı sarf edilen bu vicdan sızlatıcı yakıştırma ise şüphesiz iftiradır. Sivil, kadın ve çocuklara terörist demekse merhametsizliktir. Orada da kalmıyorlar. İşin içine mezhep kaşımasını da katmaktalar. Hâlbuki Suriye’de yaşanan iç savaş, bir din veya mezhep savaşı değildir. Orada hürriyet ve demokrasi mücadelesi veriliyor:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 137 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar