MUHALEFETİN SKANDAL IMF GÖRÜŞMESİ!..

CHP ve İYİ Parti’nin önceki gün Ankara’da adına kısaca “IMF” denen Uluslararası Para Fonu ile gizli bir görüşme yaptıkları ortaya çıktı.Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleşen...

CHP ve İYİ Parti’nin önceki gün Ankara’da adına kısaca “IMF” denen Uluslararası Para Fonu ile gizli bir görüşme yaptıkları ortaya çıktı.
Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleşen toplantıya CHP’den parti sözcüsü Faik Öztrak iştirak etmiştir. İYİ Parti’den iştirak eden isimse Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’dır. Toplantıda yer alan üçüncü kişi Bilkent Üniversitesinden Refet Gürkaynak’tır. IMF tarafında da bu kuruluşun Türkiye temsilcisi Ben Kelmanson, oturmuştur.
Toplantı veya müzakere yahut karşılıklı fikir alışverişi, işitilince bunun Hazine ve Maliye Bakanlığına haber verilmeden icra edildiği ortaya çıktığı gibi basından da saklandığı tespit edildi. Bunun üzerine gizli-saklı görüşmeye, sadece iktidar partisi değil, Hazine ve Maliye Bakanlığıyla IMF’nin Türkiye İcra Direktörü Raci Kaya da tepki gösterdi:
Bakanlık, böyle bir usulsüzlüğün tekrar etmemesi için mezkûr para fonu temsilciliğinin ikaz edildiğini açıkladığı gibi İcra Direktörü de yapılanı farklı niyet taşıma ve gayrimeşru bir davranış olarak mütalaa etmiştir.
Buna mukabil Faik Öztrak, IMF faaliyetleri 4. Madde çalışması cümlesinden olarak görüşlerinin alındığını ileri sürdü. İYİ Partili Durmuş Yılmaz ise soru sahibi basın mensuplarını ikna edeceğine, sinirlenmiştir.
Sn. Öztrak, fikirlerinin alındığını beyan etse de ortada cevaplandırılması gereken sorular vardır:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 87 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar