Milletin tercihi

İBB Başkanlığı seçimi, bir buçuk asırlık demokrasi tarihimizin en zorlu yarışlarından biri oldu. Bunun sebebi, elbette ki İstanbul’un farklı şehir olmasındandır.

Yılbaşından bu yana hep beraber sütunlarda, ekranlarda, sohbetlerde bu seçimi konuştuk. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı, 39 ilçenin 25’ni kazanmıştı. 23 Haziran’daysa Millet İttifakı, İBB Başkanlığını kazandı. Şayet gelişmelere göre bir erken genel seçime gidilmezse artık 2023 Haziran’ına kadar önümüzde seçim yoktur. Erken genel seçim, çok mecbur kalınmazsa tercih edilmemelidir. Önümüzdeki uzun sürenin akıllıca, maharetle kullanılması, iktidarı ve muhalefetiyle herkesin vazifesidir. Bunun için de sert iklimin yumuşaması gerekmektedir...
31 Mart seçiminin YSK’dan dönmesinin gerekçeli kararı, “sandık kurulu başkanlarının devlet memuru olmaması”ndandı.
Öyle anlaşılıyor ki bu sebep, seçimi yenilemeye yettiği için münakaşalarla daha fazla yıpratılmamak adına mahkeme, diğer sebeplere girmemiştir.
Ki onların en başında da iptal edilmiş oylar gelmekteydi. Bu oylar, yeniden sayıldığında neredeyse yarı yarıya Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım lehine yazılmıştı. Listelerle zabıtların farklı olması başka bir sebeptir vs.
Netice itibarıyla 31 Mart seçimleri YSK/Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek mazbata, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’ndan geri alınmış, 23 Haziran 2019’da da seçimin yenilenmesine karar verilmişti.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 8 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar