LİDERİ ŞARTLAR ÇIKARIR!..

Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er'in bugünkü (05.03.2022)'' LİDERİ ŞARTLAR ÇIKARIR!..'' başlıklı yazısı.

Lideri şartlar çıkarır:
Ders alarak, parti kurarak, servet yığarak lider olunmaz. Yaşadığı zorluklara, üstüne çevrilen namlulara rağmen geri adım atmayan, boyun eğmeyen, acze düşmeyen, yılmayan, yorulmayan ve yıkılmayan lider olur…

24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna-Rusya muharebesine kadar pek az kişi, Vlodomir Zelenskiy adında bir kişiyi tanıyordu. Hatta savaş koptuğunda adı yanlışsız yazılamıyordu. Putin kuvvetleri, bu meçhul genç adamın ülkesine girince Londra, açıklama yaptı:
-Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin sığınma talebini kabule hazırız!

O’nun bu minvalde bir irade beyanı olmamış olsa da Birleşik Krallık, erkenden böyle bir açıklama yapmış, kendince hamiyetperverlik göstermişti. Zaten; olayları takip edenler, Beyaz Saray’da Biden’ın ve Londra’da Ali Kemal’in torununun Vladimir Putin’i bir maceraya sürüklemek için örtülü bir teşvik içinde olduklarını görüyorlardı.

Zelenskiy, "bize gel!" çağrılarını reddetti. Vatanında ve ölecekse vatanını müdafaa ederken öleceğini açıkladı. Yerinde kalıp, bir yerlere kaçmayan bu adamı, şimdi yalnız vatandaşları değil, yalnız tarafsız insanlar değil, hatta belki çarpıştığı Ruslar da seviyordur.

1978’de Ukrayna’da Yahudi bir ailede dünyaya gelen Vlodomir Oleksandroviç Zelenskiy, tiyatro oyuncusu ve senaristtir. Ayrıca hukuk tahsil etmiştir. Şöhrete ulaşması 2015 yılındaki bir TV komedi dizisiyle oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanını temsil ettiği "Halkın Hizmetkârı" adındaki bu seri seyir, çok tutunca yapımcı şirket bu defa 2018 yılında aynı isimde bir parti kurdu. HH’nin adayı Zelenskiy, 2019’da yapılan seçimlerin ikinci turunda CB seçildi. Böyle bir tuhaflıkla seçilmesini, en iyi, yine kendisi bir mizah üslubuyla açıkladı:
-Şaka gibi!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar