Kut Zaferi -I-

I. Cihan Harbi, tam manasıyla anlaşılmadan, yaşadığımız günlerin, Yemen, Hicaz, Filistin, Kudüs, Kıbrıs, Afrin, Kerkük ve daha ne varsa hepsinin anlaşılması eksik kalır. O eksikliğin unsurlarından biri...

I. Cihan Harbi, tam manasıyla anlaşılmadan, yaşadığımız günlerin, Yemen, Hicaz, Filistin, Kudüs, Kıbrıs, Afrin, Kerkük ve daha ne varsa hepsinin anlaşılması eksik kalır.

O eksikliğin unsurlarından biri Kut Zaferi’dir. Kutü’l Amare’de kazanılan bu muharebe bir müdafaa harbi değil, son zaferimizdir.

Kutü’l Amare’ye dair bu sütunda 8 Şubat 2016 ve 29 Nisan 2016 tarihlerinde iki makale kaleme aldığımızda Kut Zaferi, Kut kahramanları ve İngiliz hezimeti hakkındaki karartma el’an devam etmekteydi.

Bugün Kutü’l Amare hakkında TRT, dizi film yaptırmış, zafer, sahibiyle buluşmuştur. Bu sebeple müsterihiz. Ümid ve temenni ederiz ki halka mal olan diziyle, bil’âhire güçlü sinema filmleri hâline de gelir.

Afrin, Kut ve Mehmetçiğin, kaderin esrârlı bir cilvesiyle “gündem’’ denen akıp giden hayatla buluştuğu şu günlerde yukarıda zikr ettiğimiz o iki makaleyi müstakbel Afrin Zaferi’ne de destek olması maksadıyla üzerinde çalışılmış olarak değerli okuyucularımızla bir kere daha paylaşıyoruz:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar