Kıbrıs-Rodos-Girit Hattı!..

Muhtemelen sizler de görmüşsünüzdür. Geçen gün bize bir TV yarışma programının kaydını yollamışlardı. Hani şimdilerde "paylaşım" deniyor ve gönüllü olarak harıl harıl sosyal medya markalarına ırgatlık yapılıyor ya...

Muhtemelen sizler de görmüşsünüzdür. Geçen gün bize bir TV yarışma programının kaydını yollamışlardı. Hani şimdilerde "paylaşım" deniyor ve gönüllü olarak harıl harıl sosyal medya markalarına ırgatlık yapılıyor ya işte o cümleden olarak bir görüntülü kayıt aldık. Biri kız, diğeri erkek yarışmacı gençler, üniversite bitirmişlerdi. Ancak kendilerine yöneltilen "kuzu hangi hayvanın yavrusudur?", "sıpa hangi hayvanın yavrusudur?" sorularının cevabını bilememişlerdi.

Bu eksiklik, o gençlerin kusurudur ama; bizlerin de eğitim camiamızın da ailenin de ayıbıdır. Bu kadar basit malumatı bilemeyen gençlerimiz, nasıl olur da düne, bugüne ve yarına dair çok ciddî, hayatî, ölüm-kalım değerindeki mes’eleleri bilebilsinler? Hâlbuki hayat, moda, müzik, spor, lüks araba ve iyi gelirden ibaret değil.

Yanılmayı cân-u gönülden temenni etmekle birlikte bu gençliğin en azından çok mühim bir kısmının şu makaleye esas teşkil eden Kıbrıs, Rodos, Girit’e dair dört başı mâmur bir malûmata sahip olabileceklerine ihtimal veremiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 156 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar