Kazanan yok, birlikte kaybediyoruz

Hakkâri Çukurca’da şehid düşen dört güzel vatan evladına gani gani rahmet ve ailelerine sabır ve metanetler diliyoruz.

Hakkâri Çukurca’da şehid düşen dört güzel vatan evladına gani gani rahmet ve ailelerine sabır ve metanetler diliyoruz.
O şehidlerimizden sözleşmeli er Yener Kırıkcı’nın pazar günü memleketi Ankara Çubuk’ta kılınan cenaze namazı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu müessif bir saldırıya uğradı. Hem saldırıyı kınıyor ve hem de Sn. Kılıçdaroğlu’na “geçmiş olsun” diyoruz.
Elde edilen bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye gelirken ilkin halkın sözlü protestolarına muhatap olmuş, namazdan sonraysa sözlü sataşmanın yanı sıra tekme ve yumruklara maruz kalmış.
Cenazenin kaldırıldığı camiin bulunduğu Akkuzulu Mahallesi muhtarının beyanına göre o gün orada daha evvel görmedikleri kadınlı-erkekli bir grup, yuhalama yapmış ve vurmaya teşvik eden sözler söylemişlerdir. Zaten savcı da olayda terör ve tahrik bağlantısı üzerinde durulmakta olduğunu açıkladı. Bu arada bazı şüpheliler, gözaltına alındı, faillerden biri Eskişehir’de yakalandı. Şüphesiz ki bunların konuşmasıyla hadise, daha çok aydınlanır.
Birkaç ihtimal üzerinde durmak mümkündür:
1- Olay tamamen kendiliğinden gelişmiştir. Hiçbir dış etki yoktur. Saldırı, milliyetçi hislerin yüksek olduğu bir yerde yaşanmıştır. Daha önce de şehid vermiş bölge halkı, karşılarında birden seçimlerde HDP ile ittifak yapan ve seçimden sonra da bu parti ve idarecilerine teşekkür eden CHP’lilerden genel başkan Kılıçdaroğlu’nu görünce bunu PKK ile iş birliği şeklinde telakki etmiştir.
2- Kurt puslu havayı sever. Dış ajanlar, ortamı gererek bu sonucu doğurmuş olabilirler. Nitekim muhtarın söyledikleri yukarıda. İhtilaf hâlinde olduğumuz devletlerin Türkiye’de ajanları olduğuna en yakın misal BAE gibi bir kasaba devletin bomba uzmanı oldukları daha sonra anlaşılan iki casusunun yakalanmış olmasıdır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 137 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar