Kartal pençesi!

LEYLE-İ KADRİNİZ MÜBAREK, DUALARINIZ MAKBUL OLSUN... Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarından sonra şimdi de onlara eş değerde bir başka harekâtın içinde...

Bu harekâtı, Hakurk ve Kandil Dağı bölgesinde icra etmekte. Buralar, hükümranlık olarak Irak’a ait olmasına rağmen arkasında her renkten emperyalist devletlerin yer aldığı PKK’nın 40 yıldır işgalinde bulunan eski Osmanlı topraklarıdır.
Türkiye’nin vatan bütünlüğüne musallat ettirilen bölücü örgüt, o bölgeden ülkemize sızarak bugüne kadar çok can yaktı, çok ziyan verdi. Bize bunları yaptığı gibi Irak’ı da fiilen ve emperyalist devletlerin menfaatine olarak bölmüş de olmaktadır. Hâlbuki Irak’ta anayasayla meşruiyeti tanınmış olan muhtar/otonom bir Kürt idaresi vardır.
Kandil merkezli Kürt terör örgütünün gayesi gerici olarak gördüğü o idarenin çatısı altına girmek değil, Irak-İran-Suriye ve Türkiye’den toprak kazanıp sosyalist bir devlet kurmaktır.
Bundan dolayıdır ki Pençe Harekâtı başladığında Irak Devlet Başkanı Sn. Behram Salih’in Ankara’da ağırlanması isabetli bir diplomatik düzenlemedir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 47 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 54 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar