Kars-Nahcıvan-Erivan-Bakü karayolu

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattından sonra, Bakü-Tiflis-Kars İpek Demiryolu da devreye girdi. Pekin, tâ Londra'ya bağlanıyor. Vaktiyle kervanlarla yapılan ipek yolu ticareti, daha sür'atlenmiş, daha çeşitlenmiş ve menzili daha...

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattından sonra, Bakü-Tiflis-Kars İpek Demiryolu da devreye girdi. Pekin, tâ Londra'ya bağlanıyor. Vaktiyle kervanlarla yapılan ipek yolu ticareti, daha sür'atlenmiş, daha çeşitlenmiş ve menzili daha uzamış olarak yeniden hayat buluyor. İpek Demiryolu, petrol boru hattından çok daha fazla kazandıracak. Bu yeni yolun geçtiği ülkelerle civar ülkeler, bu nimetten sebeplenecekler. Neredeyse bütün garbî Türkistan bu faydayı elde edecek.

Bu her iki imkândan tek mahrûm kalan, Ermenistan oluyor. Ermeniler, hisleri ve hınçlarıyla hareket etmeselerdi mesafe daha kısalır, onlar da kazanırdı. Ermenistan'ın bu fırsatı kaçırmasının iki sebebi var. Biri Osmanlı Türkiyesi'nde vilayetler arasında cereyan eden 1915 Tehciri, ikincisi de Azerbaycan mülkü olan Dağlık Karabağ'ı işgali altında tutması.

Ermenistan, 3 milyondan biraz fazla. Gürcistan ise 4 milyondan biraz az. İkisi de güney Kafkasya devleti. Her ikisiyle de komşuyuz. Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan’la münasebetlerini gayet sıcak tutarak hem iyi komşuluk yapmakta, hem bölge huzuruna hizmet etmektedir. Böylece her üç taraf da kazanmaktadır. Demir İpekyolu'nun Tiflis'ten geçmesiyle Türkiye ve Azerbaycan demir yoluyla fiilen bağlanmış oldu. Hava yolu zaten mevcut. İleride hızlı tren de yaparız. Erzurum-Bakü iki saate düşer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 156 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar