KARANLIKTA KALMIŞ AYDINLAR!..

Türkiye’nin en temel mes’elesi, sabah-akşam konuşulan mevzulardan hiçbiri değildir. Türkiye’nin en temel mes’elesi, aydınlarıdır. Bu memleket, yaklaşık olarak iki asırdan bu yana aydınlardan...

Türkiye’nin en temel mes’elesi, sabah-akşam konuşulan mevzulardan hiçbiri değildir. Türkiye’nin en temel mes’elesi, aydınlarıdır. Bu memleket, yaklaşık olarak iki asırdan bu yana aydınlardan çekmektedir.
Aslında onlar “aydın” değil, yarı aydın, çeyrek aydındır. Bir kısım kimselere Tanzimat’tan sonra “münevver”, yirminci asrın ortalarından itibaren “aydın”, yirminci asrın son çeyreğinde “entelektüel”, yirmi birinci asırda yeniden “aydın” dendi. Bu sıfatlar, “havas”, “âlim”, “ârif” karşılığıdır ama hiç alâkası yoktur.
Aydın olmanın ilk şartı fikir namusu sahibi olmak, fikrî istiklale titizlenmek, birlikte yaşadığı cemiyete rehber olmak, kendini milletiyle onun değerlerine adamak; kendini âdeta bir mum gibi yakarak ışık tutmak, yol göstermektir.
Bunlar;
Haysiyet,
Şahsiyet,
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 80 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar