Kadınım

Başta aziz şehidlerimizle kahraman gazilerimizin anaları, eşleri, kızları, bacıları, yengeleri, teyze ve halaları olmak üzere bütün hazreti Havva nesillerinin “Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik...

Başta aziz şehidlerimizle kahraman gazilerimizin anaları, eşleri, kızları, bacıları, yengeleri, teyze ve halaları olmak üzere bütün hazreti Havva nesillerinin “Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyoruz.

Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart’ta anılmakta. Oysa bugün 9 Mart. Bu bir ihmal veya unutma değildir. Cuma gününe bilhassa denk getirdik.
Çünkü:

Hediye, giyilecek, kullanılacak, asılacak, takılacak, yenilecek, koklanacak eşyadan seçimini zevk ve imkânın tayin ettiği her şey olabilir. Merhume anacığım; önceki tanıyanlarının “Elmas Teyze’si”, sonraki tanıyanlarının da “Elmas Nine’si” Harput yöresinden bir deyimi naklederek şöyle derdi: “Dost, beni bilsin de isterse bir deste maydanozla bilsin…”

Mühim olan hatırlanmaktır. O saydığımız hediye cinslerinin hepsi maddesinden öte hatırlanma tarafıyla kıymetlidir.

Bu sebeple her biri değerlidir.

En değerli hediye ise duadır.

Şeksiz ve şüphesiz öyledir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar